Arhiva

© Fundatia "George Manu",
2001- 2018

 

 

22 Noiembrie 2018 - Comemorare Virgil Teodorescu

Dragi prieteni,

Sâmbăta aceasta vom face slujbă de pomenire pentru studentul Virgil Teodorescu (primul legionar asasinat mişeleşte de autorităţi), la 85 ani de la moartea sa. Pomenirea va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 13, în Cimitirul Hârşova.

Acum 85 de ani, pe marginea mormântului deschis al lui Virgil Teodorescu se aflau mulţime de legionari în frunte cu Căpitanul, Moţa, Generalul Cantacuzino. Cu toţii îi promiteau veşnică cinstire şi recunoştinţă. Vă aşteptăm la Hârşova să împlinim împreună această promisiune.

Virgil Teodorescu - PREZENT!

Cezarina Condurache


Comemorare_Virgil_Teodorescu18.jpg

15 Noiembrie 2018 - Cărţile Memoriei Anticomuniste la Gaudeamus Bucureşti!

Dragi prieteni,

Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu participă şi anul acesta la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus București. Vă aşteptăm la Romexpo în perioada 14-18 noiembrie 2018, cu sute de titluri de carte anticomunistă și identitară, noi icoane ale sfinţilor din închisori, CD-uri, albume.

Ne găsiţi la standul 384 (inel 7. 7, deasupra intrării principale în târg).

La stand veţi descoperi şi cele mai recente cărţi publicate de editura noastră, volume de excepţie semnate de Aurel Vişovan, Ioan Moţa, Nicolae Roşca, Horia Sima, Traian Bodea, Florin Popescu etc.

Nu ratați întâlnirea cu Cărțile Memoriei Anticomuniste!

 

Cezarina Condurache


1_Gaudeamus_2018.jpg

2_Gaudeamus_2018.jpg

3_Gaudeamus_2018.jpg

4_Gaudeamus_2018.jpg

8 Noiembrie 2018 - Dreptul la memorie: Comemorarea Anuală Râșnov

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 11:00, Cimitirul Râşnov

În cimitirul Râșnov sunt înmormântați cei 7 martiri legionari asasinați de regimul carlist în noaptea de 21/22 septembrie 1939: avocat Traian Cotigă, căpitan Emil Şiancu, economist Grigore Pihu, inginer Eugen Ionică, funcţionar Iuliu Şuşman, funcţionar Gheorghe Proca, avocat Ion Herghelegiu.

Aceștia se aflau sub pază la Spitalul Militar Brașov. Sănătatea lor se şubrezise în timpul prigoanei, în lagărele de la Miercurea Ciuc, Tismana, Vaslui și în temnița Râmnicu Sărat, unde autoritățile îi ținuseră internați mai bine de un an. În noaptea de 21/22 septembrie 1939 cei 7 au fost ridicați din Spital, încărcați într-un camion cu care au fost duși pe Valea Râșnoavei, unde au fost împuşcaţi. Criminalii i-au îngropat într-o margine a Cimitirului Râșnov.

În timpul guvernării legionare cei 7 au fost deshumați, așezați în sicrie individuale străjuite la căpătâi de câte o cruce și li s-a făcut slujba de înmormântare. După 1990, familiile celor asasinați împreună cu camarazii lor de crez și suferință au ridicat deasupra mormintelor o impunătoare cruce – Monumentul legionarilor asasinați la Râșnov. Anual, la începutul lunii noiembrie se face un parastas pentru veșnica lor pomenire.

Vă aşteptăm!

Cezarina Condurache


Comemorare_Rasnov_2018.jpg

1 Noiembrie 2018 - Editura Evdokimos şi Fundaţia Profesor George Manu la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă Sibiu!

Dragi prieteni,

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 16:30, lansăm la Biblioteca Astra Sibiu, o carte excepţională a memoriei carcerale semnată de Aurel Vişovan şi prefaţată de Mircea Nicolau: "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit...? Reeducarea de la închisoarea Piteşti". Alături de noi se va afla Pr. Marius Vişovan, fiul autorului.

Aurel Vișovan, născut în 1926 la Sărmășag/Sălaj, student la Facultatea de Drept, profesor, lider al rezistenței anticomuniste din Maramureș şi şeful FDC Sighet în perioada 1946-1948, pătimitor timp de 16 ani în temnițele Sighet, Jilava, Pitești (în timpul satanicei reeducări), Gherla, Aiud, Baia Sprie, Satu Mare (1948-1964), mutat la Domnul în 2002.

Mircea Nicolau: "Deşi autorul scrie cartea de faţă ca o succesiune de frământări şi dezbateri cu sine, ea creşte din scrâşnetul de revoltă şi durere al contingentelor de răzvrătiţi pentru eliberarea din lanţurile lui Satan a neamului românesc şi a tuturor celor ce convieţuiesc cu el şi i-au împărtăşit soarta. Sunt în ea sfâşietor de multe pagini, pe care se cuvine să le citim în reculegere şi după rugăciuni." (fragment din prefaţă)

În perioada 01-04 noiembrie 2018, ne găsiţi la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă Sibiu cu sute de titluri de carte anticomunistă: memorialistica detenţiei, sfinţii închisorilor, rezistenţa anticomunistă, eroii demnităţii româneşti, istorie, religie şi document.

Vă aşteptăm cu drag!

Cezarina Condurache


lansare_Aurel_Visovan.jpg

25 Octombrie 2018 - Dreptul la memorie: Pomenirea de 20 ani pentru Pr. Liviu Brânzaş

Sâmbătă 27 octombrie 2018, ora 10, va avea loc la Biserica Manea Brutaru din Bucureşti un parastas întru veşnica pomenire a Pr. Liviu Brânzaş - membru al Frăţiei de Cruce Beiuş, deţinut politic timp de 13 ani sub regimul comunist (1951-1964) în temniţele Oradea, Cavnic, Baia Sprie, Gherla, Jilava, Aiud, vrednic slujitor al altarului, vehementă personalitate anticomunistă în anii '90, trecut la Domnul în 3 septembrie 1998.

Împreună cu familia părintelui, vă aşteptăm cu drag!
Liviu Brânzaş - PREZENT! În veci pomenirea lui!

Cezarina Condurache


anunt_pr_l_branzas.jpg

Afiseaza intregul continut (18 manifestări)